четвъртък, 28 април 2011 г.

В кого е грешката?(продължението на публикацията)













                  ...В заключение, за да се убедите сами в това, което казвам, ще ви дам пример, в който ще видите, че в много ситуации където ни се струва, че абсолютно безпогрешно ние сме прави, се оказва, че не е така.
    Един мъж си помислил, че слухът на жена му намалява и най-верятно ще ѝ е нужен слухов апарат, но понеже не знаел как да подходи към разговора решил да се посъветва първо със семейния лекар. Лекаря казал, че за да установи степента на оглушаване, като се прибере у дома да ѝ говори от най-голямото разстояние, ако не получи отговор да приближи с пет крачки. Ако пак не получи отговор пак да приближи с пет крачки и да опита отново. Мъжът се прибрал в къщи и приложил съвета на доктора. Попитал жена си от възможно най-далечното разсточние какво има за вечеря, но не последвал отговор. Приближил с пет крачки и пак попитал какво има за вечеря-отново останал без отговор. Приближил още с пет и пак няма отговор. Накрая влизайки в кухнята и заставайки съвсем близо до жена си, която била с гръб попитал какво има за вечеря и съпругата му обръщайки се казала: "Колко пъти повторих, че има пиле с ориз не ме ли чу?"
   Да, както вече се досещате той е бил със слуховия проблем,
но нито за миг не го е отчел като възможност. Защо? Защото грешките и недостатъците на другите са много по лесни за забелязване и коментиране за нас. Не напразно народът е казъл „Не вижда гредата в собственото си око, а сочи клечката в окото на ближния си.”
   Бъдете толерантни, нежни и взискателни към половинките си. Подхождайте винаги с разбиране. Разумът е отличителната ни черта, която ни разграничава от животните. Не взимайте прибързани решения спрямо другия,вселедствие на набързо направени и в повечето случаи грешни заключения. Подкрепяйте се и си показвайте всячески колко много значите един за друг. Всичко това, ще ви осигури една по-щастлива и по-пълноценна връзка, което ще носи радост във всеки един момент от живота ви. И може вие да сте героите от снимката. Единствените съставки за тази рецепта са търпение и разбиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар